Voorstelling – Code Rood

Zestien theatervormgevers wilden samen een voorstelling maken.

Concept
Zijn we allemaal hetzelfde? Laten we ons door elkaar besturen en doen we ook alles op dezelfde manier? Laten we ons leiden door social media en doen we wat ‘in’ is qua mode of dieet? In deze voorstelling hebben we laten zien hoe wij denken dat onze maatschappij werkt.

Op een abstracte manier hebben we dit concept neergezet. We waren allemaal bedekt in panty’s, werden één groep en liepen hetzelfde. Vervolgens werden we letterlijk door elkaar bestuurt en naar boven getrokken. De hoogste trede was het beste dat je kon bereiken. We streden om verder naar boven te komen.

Vier van ons werden een treden omhoog getrokken en gemaakt naar de nieuwste trends. De eerste werd met plastic omwikkeld, want dun zijn is in. De tweede kreeg tattoos en de derde kreeg grote borsten en billen. De vierde werd juist dikker gemaakt, want dat ook dat is in tegenwoordig.

Uiteindelijk werd het iedereen teveel. We streden te hard en vielen uit elkaar. We vielen naar beneden en eindigen weer onder aan de ladder. Na een uitbarsting werd het weer stil en vielen we terug in het ritme van samen zijn. Zoals we aan het begin van de voorstelling opliepen, liepen we achteruit weer af.

Zie hieronder de foto’s van de voorstelling.