The Wild Party

The Wild Party, geproduceerd door M-Lab en gebaseerd op de versie van Andrew Lippa, heb ik geprobeerd vorm te geven in maquette en kostuum. Voor mij is het een verhaal dat mooi en normaal begint. Iedereen heeft zijn standaard leefpatroon. Tijdens het stuk gaan de spelers op zoek naar zichzelf en naar de ander. Wat willen ze zelf en wat willen ze van die ander? Tijdens deze zoektocht raken hun karakters verstrikt in elkaar, waardoor ze niet meer weten wat ze doen. Ze worden langzaam gek van zichzelf en van de rest.

Voor mij bestaat het stuk uit drie fases:

  1. Je bent zoals de maatschappij je ziet;
  2. Uitbarsting van jezelf, wild loskomen;
  3. In elkaar verstrikt raken, vastzitten.

Maquette
In mijn maquette heb ik geprobeerd de drie fases te verwerken. Ik heb hiervoor het verhaal wat aangepast. Voor mij speelt het zich af in een woonhuis, waarbij de twaalf personages samenleven. Mr. Black is nieuw in het huis. Queenie besluit een feest te geven, maar door de aanwezigheid van Black verloopt dit anders dan de bedoeling en komen de karakters in de knoop met elkaar. Op een gegeven moment komt er tape tevoorschijn waarmee ze bepaalde plekken (bad, bank, etc.) afzetten. Het is alsof de andere personages er niet meer bij kunnen. De gekte slaat door en dat zie je ook in de kostuumontwikkeling.

 

 

Kostuum

Ik heb het kostuum van de hoofdrolspeelster Queenie uitgewerkt. Dit kostuum zie je in zes afbeeldingen transformeren. In deze transformatie zie je de drie fases waarvan ik vind dat het stuk in verloopt. In de eerste fases is ze gemaakt naar hoe ze moet zijn. Ze is in een bepaalde houding neergezet en gevormd. Langzaam komt ze los en gaan er kledingstukken uit. Er blijft een wilde, losse jurk over. Het feest wordt gefeest, totdat er tape wordt ontdekt waarmee ze elkaar insnoeren. Ze verstikken elkaar letterlijk.