Theatraal beeld – Zwembad

Een week in een leegzwembad leven, wat levert dat op?

Concept
Hoe leven wij nu? In wat voor wereld leven wij en hoe verhoudt iedereen zich tot elkaar? Ik ben gaan kijken naar mezelf. Ik was, en ben, iemand die niks te kort kwam. Ik had alles wat ik kon hebben, maar wilde nog meer. Ik besefte me dat iets kleins me niet meer gelukkig maakte, terwijl er kinderen zijn die niks hebben en van elk klein geschenk zo gelukkig worden. Met dit idee in mijn hoofd ben ik verder gegaan. Samen met Marjan Boukes en David Fikkert ben ik dit concept gaan uitwerken.

Uitwerking
We bedachten een metafoor voor het verhaal hierboven. We zagen dit voor ons alsof iedereen in de wereld een soort zak bij zich draagt waarin hij/zij al zijn spullen mee draagt. In onze zak zitten al heel veel spullen en tussen die spullen kunnen wij niet meer zien wat ons gelukkig maakt. Terwijl iemand anders op de wereld een zak heeft met heel weinig spullen die wel het geluk daarin kan zien.

We hebben een zak gepakt en zijn gaan kijken wat we daarin konden gooien. We kwamen er toen achter dat het heel mooi is om gesmolten kaarsvet in koud water te gooien. Het eindresultaat zie je hieronder in foto’s en een video.